Nariadenie rady EU
Moderátor: Moderátoři
Nariadenie rady EU
Od 1.2. 2021 platí nariadenie EU o obmedzení prekurzorov výbušnín. Už sa nedá kúpit HNO3, H2SO4, NH4NO3, H2O2 a dalšie chemikálie. Odkial beriete chemikalie? Nemá niekto na predaj H2O2, HNO3 a H2SO4?
Re: Nariadenie rady EU
Peroxid ešte kúpiš vo farby lakoch a aj to na občiansky preukaz a ešte musíš uviezť na čo to chceš použiť , inak asi len na niekoho čo má živnosť
Můj pohled na věc:
Pokud to myslíš s chemií vážně (a pyro mám zařazený interně v chemii) tak se k surovinám vždy dostaneš. Stále fungují (i když je to čím dál složitější, nejen kvůli legislativě, která je čím dál tím víc připosrana, ale nyní i kvůli tomu Čínskýmu virovýmu svinstvu) různí zájmové kroužky, skupiny a tp.
Pravdou je, že ledascos se už hůře shání, nicméně vžda se najde způsob, jak v rámci platný legislativy pracovat.
Pokud to myslíš s chemií vážně (a pyro mám zařazený interně v chemii) tak se k surovinám vždy dostaneš. Stále fungují (i když je to čím dál složitější, nejen kvůli legislativě, která je čím dál tím víc připosrana, ale nyní i kvůli tomu Čínskýmu virovýmu svinstvu) různí zájmové kroužky, skupiny a tp.
Pravdou je, že ledascos se už hůře shání, nicméně vžda se najde způsob, jak v rámci platný legislativy pracovat.
Umřel s udiveným výrazem na tváři: "Někde se asi stala chyba.."
Asi tak jak píše Dalca. Pořád existují látky, jejichž prekurzory jsou legální a jejichž výroba taky může být velmi zajímavá.
Zvláště mladší kolegové (ale nejen ti) mají navíc stále šanci vydat se ve svém zájmu o energetické materiály čistě legální cestou, tedy studiem na UEnM. Koníček se pak celkem snadno může stát povoláním
Zvláště mladší kolegové (ale nejen ti) mají navíc stále šanci vydat se ve svém zájmu o energetické materiály čistě legální cestou, tedy studiem na UEnM. Koníček se pak celkem snadno může stát povoláním
Opravdu zkušený pyrotechnik nemá ruku...
Copak nejsou studenti, že děláš nábor tu??
mimo jiný uvedené lučebniny jsou k mámí téměř v každý laborce či kroužku...
a snadno je lze i koupit.
Spíš by mne zajímalo, kdo měl v ruce peroxid vodíku vyšší koncentrace neř 50%, to je moje "maximum".
mimo jiný uvedené lučebniny jsou k mámí téměř v každý laborce či kroužku...
a snadno je lze i koupit.
Spíš by mne zajímalo, kdo měl v ruce peroxid vodíku vyšší koncentrace neř 50%, to je moje "maximum".
Umřel s udiveným výrazem na tváři: "Někde se asi stala chyba.."
Hehe, to fakt není nábor, jen upozorňuju na možnost, kdyby někdo váhal
Opravdu zkušený pyrotechnik nemá ruku...